Badminton

Το Θέατρο Badminton είναι από τα πιο σύγχρονα Θέατρα στην χώρα, ενώ οι πόρτες του άνοιξαν για το κοινό το 2007. Ο χώρος είναι πολυμορφικός και είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από την ελληνική θεατρική σκηνή και τον καλλιτεχνικό χώρο, που βοήθησε να παρουσιαστούν πάρα πολλά είδη θεάτρου με έμφαση στο μιούζικαλ.

Πολλές μεγάλες παραγωγές με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο φιλοξενούνται σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Το σύγχρονο αυτό θέατρο έχει την αρχιτεκτονική ενός αρχαιοελληνικού θεάτρου. Είναι αμφιθεατρικά κατασκευασμένο με μεγάλους χώρους και η σκηνή είναι από τις μεγαλύτερες στην Αθήνα, ενώ η ακουστική του είναι άψογη αφού έχει στηριχθεί στην πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Το θέατρο Badminton ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα και η πρώτη παράσταση που φιλοξένησε ήταν το Swan Lake του Matthew Bourne. Αργότερα ξένες υπερπαραγωγές όπως το Mamma Mia είχαν την απόλυτη αποδοχή του κοινού, φέρνοντάς το ακόμα πιο κοντά στο μιούζικαλ.

Το αποτέλεσμα ήταν να αφουγκραστεί ο καλλιτεχνικός χώρος ότι μια πάρα πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού επιζητούσε το συγκεκριμένο είδος και να ξεδιπλώσει το ταλέντο των Ελλήνων ηθοποιών μπροστά στα μάτια ενός ευχάριστα ξαφνιασμένου κοινού.

Το Θέατρο Badminton είναι από τους πλέον αναγνωρισμένους χώρους που μπορεί επάξια να συναγωνιστεί άλλα ευρωπαϊκά Θέατρα. Η χωρητικότητά του φτάνει τις 2.430 θέσεις, ενώ ο χώρος διαθέτει αίθουσες και για συνέδρια. Σε περίπτωση μεγάλων συνεδρίων, η σκηνή μπορεί να γίνει και είσοδος υποδοχής για τους ομιλητές κ.α.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπάρχουν γραφεία διοίκησης αλλά και press room χωρητικότητας 70 ατόμων, γραφεία, διοίκησης, green room, καμαρίνια, ενώ το parking μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 800 οχήματα. Το θέατρο Badminton είναι ένα πραγματικό στολίδι στην Αθήνα και δίνει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να εκφράσουν το ταλέντο τους, ανεβάζοντας παραστάσεις σπάνιες. Οι παραγωγές δε διαφέρουν και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τίποτα από τις μεγάλες και γνωστές παραγωγές του εξωτερικού.

Κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, ο χώρος φιλοξενούσε το άθλημα Badminton και με την λήξη τους το ακίνητο μπήκε σε δημόσιο διαγωνισμό για μακροχρόνια μίσθωση, με αποτέλεσμα να περιέλθει στην προσωρινή κατοχή της εταιρείας Athens Badminton Cultural Development Α.Ε. για τα επόμενα 20 χρόνια. Η εταιρεία ανέλαβε και την πλήρη αναμόρφωση του χώρου, με αποτέλεσμα την δημιουργία αυτού του υπέροχου χώρου.

Το 2013 το θέατρο Badminton έλαβε τρεις τιμητικές διακρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει για την επιλογή των παραστάσεων που φιλοξενεί αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι για να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση.

Ο χώρος διατίθεται και για σεμινάρια που μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες του χώρου, ιδιαίτερα για μαθήματα που είναι απαραίτητο εργαλείο για την συμμετοχή τους σε μιούζικαλ.

Η πολιτιστική κληρονομία του Θεάτρου είναι μεγάλη, ενώ σίγουρα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια, δίνοντας στις επόμενες γενιές την σκυτάλη να αναδείξουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι ένα καλλιτεχνικό επιτυχημένο παράδειγμα που ανοίγει τους ορίζοντες και προσφέρει το θέαμα που για πολλά χρόνια έλειπε από το φιλοθεάμον κοινό. Οι παραστάσεις στο Θέατρο Badminton συνεχίζουν και ενθουσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές και κριτικούς.