Πώς οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ψώνια επιστροφής στα σχολεία, ως οικονομικό μάθημα

Τις επόμενες εβδομάδες, εκατομμύρια παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο. Προετοιμάζοντας αυτό το πέρασμα, οι οικογένειες θα εισέλθουν σε μία από τις μεγαλύτερες περιόδους δαπανών του έτους. Στην πραγματικότητα, η έρευνα του Deloitte για την επιστροφή στο σχολείο διαπίστωσε ότι 29 εκατομμύρια νοικοκυριά θα δαπανήσουν πάνω από $27,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχολικά αντικείμενα από ρούχα μέχρι γραφικές προμήθειες. Αυτό το ποσό κατανέμεται σε μέσο όρο $510 ανά παιδί. Πρόκειται για μια δαπανηρή και αγχωτική περίοδο για πολλές οικογένειες.

Ενώ πολλοί γονείς θα καταβάλουν τον προϋπολογισμό για αυτές τις δαπάνες, μόνο ένα μικρό ποσοστό θα χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα τον σχολικό τους προϋπολογισμό ως ευκαιρία να διδάξουν το παιδί τους για τα χρήματα. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη καθώς πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν διαπιστώσει ότι μόνο το ένα τρίτο όλων των οικογενειών διατηρεί έναν προϋπολογισμό νοικοκυριού. Αυτή η έλλειψη χρηματοοικονομικής διάρθρωσης κυμαίνεται από την πλευρά του χρέους του ισολογισμού, καθώς το μέσο χρέος των νοικοκυριών ήταν 15.432 δολάρια το 2017. Είναι σαφές ότι η αδυναμία μας να ζήσουμε εντός ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες (Klikk her).

Για να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο, πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς πρέπει να ξεκινά ο προϋπολογισμός σε νεαρή ηλικία, ξεκινώντας από τον δικό τους σχολικό προϋπολογισμό. Η συζήτηση για τα χρήματα με τα παιδιά σας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τα παιδιά πρέπει να μάθουν τον βασικό προϋπολογισμό και τη διαφορά μεταξύ επιθυμιών και αναγκών. Ένα παιδί, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει ότι μόλις τελειώσουν τα χρήματά δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα.

Πριν ξεκινήσετε τα ψώνια, βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει την αξία ενός στρατηγικού σχεδίου για να κατανοήσει τον σχολικό προϋπολογισμό. Οι σχολικοί προϋπολογισμοί είναι ένα νέο ξεκίνημα που επιτρέπει στο παιδί να εστιάσει στον τελικό στόχο.

Μπορεί να φαίνεται πρόωρο να μπλέξετε το παιδί σας στη διαδικασία των σχολικών δαπανών, αλλά πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, πολλά παιδιά έχουν αναπτύξει μια συναισθηματική αντίδραση στη δαπάνη χρημάτων. Η εκμάθηση των σωστών παραμέτρων σχετικά με τις δαπάνες θα μπορούσε να θέσει το παιδί σας για πιο επιτυχημένες οικονομικές αλληλεπιδράσεις αργότερα στη ζωή. Επιπλέον, όταν το παιδί σας έχει αποκτήσει τις βασικές δεξιότητες πρόσθεσης και αφαίρεσης, είναι εύκολο να τις χρησιμοποιήσετε στο σχολικό σχεδιασμό (batteridrevet tannbørste).

Η ανάπτυξη της αίσθησης των οικονομικών αναγκών έναντι των επιθυμιών αποτελεί βασικό στοιχείο της άσκησης. ακόμα πιο σημαντικό είναι η μετατροπή αυτής της άσκησης σε συνήθεια. Μια μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου διαπίστωσε ότι χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να γίνει μια συμπεριφορά, συνήθεια. Αυτό είναι ένα σημαντικό χρονικό πλαίσιο όταν εξετάζουμε την εποχή του σχολείου.

Η εποχή αγορών από το σχολείο ξεκινάει από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, παρέχοντας εύκολα αρκετό χρόνο για να δημιουργήσει μια συνήθεια. Αλλά η πρόκληση είναι η ίδια η σεζόν, καθώς η Deloitte διαπίστωσε ότι το 68% όλων των αγοραστών σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους εντός ενός μηνός. Για το μεγαλύτερο αντίκτυπο, σκεφτείτε να επιβραδύνετε τις σχολικές αγορές, έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να βιώσει μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Η συνεργασία με το παιδί σας στον σχολικό προϋπολογισμό δημιουργεί ένα ζήτημα χρηματοοικονομικού σχεδιασμού στο οποίο πολλοί ενεργούν παρορμητικά. Στην προσωπική χρηματοδότηση, η υπομονή συχνά ανταμείβεται.