Ο κόσμος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχει αρχίσει να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αλλαγή του κλίματος.

Οι Η.Π.Α. ενδέχεται να έχουν μειώσει τις προσπάθειές τους κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει.

Η ατέλειωτη συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σημείωσε μεγάλη άνοδο τον περασμένο Ιούνιο. Τότε ο Πρόεδρος Τράμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού. Η απόφαση για την αποχώρηση του δεύτερου μεγαλύτερου ρυπαίνοντα στον κόσμο από ένα σχέδιο που αποσκοπεί στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη έπληξε τους επιστήμονες και τους εξοργισμένους ακτιβιστές lån penge online.

Αλλά αντί να κάθονται, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες του κλάδου και εμπειρογνώμονες άρχισαν να αναλαμβάνουν δράση για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για τις ΗΠΑ να μειώσουν τις μάλλον ευμετάβλητες επιπτώσεις τους στο παγκόσμιο περιβάλλον. Και μερικές από τις πιο λαμπρές ιδέες προέρχονται από ένα απίθανο μέρος: τον κόσμο των οικονομικών.

Η αλλαγή του κλίματος και ο ρόλος της σε πράγματα όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει γίνει ένα τεράστιο οικονομικό ζήτημα, εκτός από περιβαλλοντικό. Και οι κίνδυνοι της φτάνουν πολύ πέρα ​​από τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανησυχούν για την αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά μήκος των ακτών.

Ορισμένοι ειδικοί στην βιώσιμη χρηματοδότηση επικεντρώνονται στους ισολογισμούς και στην οικονομία των επιχειρήσεων, ενώ άλλοι εξετάζουν τον αναδυόμενο ακτιβισμό των επενδυτών και τι σημαίνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά από τις Η.Π.Α. στους κανονισμούς.

Κάποιοι υποστηρίζουν μια βαθιά αλλαγή στη νοοτροπία – οικονομικά και φιλοσοφικά – ενώ άλλοι ζητούν περισσότερες εταιρικές αναφορές και αυξημένη διαφάνεια στα αποτυπώματα άνθρακα, παρέχοντας στους επενδυτές σκληρά στοιχεία για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Η βιώσιμη χρηματοδότηση είναι κάθε μορφή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που ενσωματώνει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά κριτήρια σε επιχειρηματικές ή επενδυτικές αποφάσεις για το διαρκές όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Πρωτοστατεί σε λύσεις που βασίζονται στον επενδυτή, όπως η αναφορά για την κλιματική αλλαγή και η αναφορά σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης γενικότερα. Οι εταιρείες που αναφέρουν τα αποτυπώματά τους άνθρακα και προτίθενται ενεργά να μειώσουν τα οφέλη τους είναι πιο επικερδείς και επομένως πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. Οι εταιρείες που έχουν καλή αναφορά και καλά αποτελέσματα σε θέματα βιωσιμότητας τείνουν να υπεραποδίδουν οικονομικά από τις εταιρείες που δεν το κάνουν. Μια ανάλυση των εταιρειών στο S & P 500 διαπίστωσε ότι εκείνοι που δημιούργησαν τη βιωσιμότητα στις βασικές αποστολές τους έδειξαν σχεδόν 20% περισσότερα κέρδη σχετικά με τις επενδύσεις που δεν το έκαναν..

Επιπλέον, υπάρχει περισσότερη ζήτηση από επενδυτές για αυξημένη εταιρική διαφάνεια και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές sms lån.

Άλλοι θα ήθελαν να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην επίδραση των μεγάλων επιχειρήσεων στον πλανήτη μας. Λέει ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή σχετίζονται περισσότερο με τις υπερβολές του καπιταλισμού παρά με την έλλειψη διαφάνειας στις εταιρικές αναφορές.

Εν τω μεταξύ, ο καιρός μας γίνεται πιο ακραίες, αυξάνονται τα επίπεδα της θάλασσας μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι και περιουσιακά στοιχεία τίθενται σε κίνδυνο λόγω των όλο και πιο ακραίων συνθηκών.