Κοινωνικός Τουρισμός: Μια Λύση για Οικονομικές Διακοπές

Ενδιαφέρεστε για οικονομικές διακοπές, αλλά συνήθως ο προϋπολογισμός σας δεν καλύπτει τις επιλογές της αγοράς; Ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά πολύ συχνά καλούνται να απολαύσουν διακοπές, μονάχα εάν πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό στο κατάλυμα της αρεσκείας τους. Από μόνα τους τα έξοδα μετακίνησης είναι αρκετά ακριβά, όπως επίσης το κόστος για τη διατροφή αλλά και τη διασκέδαση της οικογένειας. Επομένως, τα χρήματα που μένουν για τη διαμονή μειώνονται αισθητά. Ως αποτέλεσμα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μείνουν στον τόπο διαμονή τους και να αναβάλουν τις διακοπές τους για τον επόμενο χρόνο.

Όμως οι διακοπές αποτελούν ανάγκη για τον καθένα μας. Είναι μία ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να απολαύσουμε τη χαλαρότητα και την αναζωογόνηση. Ανακαλύπτοντας άλλους τόπους, απολαμβάνοντας την ομορφιά των τοπίων και την καθαρότητα των θαλασσών, τη φύση και τα αξιοθέατα, ο καθένας νιώθει πιο όμορφα. Και ύστερα από μία ολόκληρη χρονιά γεμάτη ένταση, υποχρεώσεις και άγχος, οι διακοπές αποτελούν τη διέξοδο που χρειαζόμαστε. Γιατί λοιπόν να τις στερούνται ορισμένοι;

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το κράτος και έχει ως στόχο την επίτευξη οικονομικότερων όρων στις διακοπές των πολιτών. Κάθε χρόνο, οι πολίτες καλούνται να συμπληρώσουν μια αίτηση και να ζητήσουν να συμπεριληφθούν στον Κοινωνικό Τουρισμό. Ως αποτέλεσμα, θα λάβουν πολύ χαμηλότερες προσφορές για τη διαμονή τους σε κάποιο κατάλυμα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους ξένοιαστα και να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους για την επερχόμενη χρονιά (онлайн займ).

Τα κριτήρια ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα, όπως είναι φυσικό, είναι εισοδηματικά. Γι’ αυτό το λόγο, προηγούνται οι οικογένειες με πολλά προστατευόμενα μέλη και όσοι πολίτες έχουν πραγματικά χαμηλό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Ανάλογα με τις θέσεις που προκηρύσσονται κάθε χρόνο, ακολουθούν και πολίτες με αυξημένο εισόδημα.
Αναφορικά με τα καταλύματα, αυτά ποικίλλουν και καλύπτουν κάθε ανάγκη. Θα βρείτε πραγματικά φτηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ξενοδοχεία με πλούσιο μπουφέ, ημιδιατροφή και πισίνα. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα επιλογής του καταλύματος στο οποίο θα φιλοξενηθεί, καταθέτοντας φυσικά το αντίτιμο που του αντιστοιχεί. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται περίπου στην μία εβδομάδα, με δυνατότητα φυσικά επέκτασης αυτού του χρονικού διαστήματος με την καταβολή του αντίστοιχου ποσού.

Ο Κοινωνικός Τουρισμός δεν ωφελεί μονάχα τους πολίτες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές οικονομικά. Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι επικροτούν τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς τους βοηθά να ενισχύσουν την πληρότητά τους και ενδεχομένως να επιμηκύνουν την περίοδο που το κατάλυμά τους έχει ανταπόκριση. Για παράδειγμα, μία οικογένεια μπορεί να επιλέξει τις διακοπές τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, η πληρότητα των καταλυμάτων θα περιοριζόταν σε 1-2 μήνες.

Το κράτος ενημερώνει τους πολίτες έγκαιρα, με στόχο την συμπλήρωση των αιτήσεων ηλεκτρονικά και την έγκαιρη διαχείριση και αξιολόγησή τους. Ενημερωθείτε από τους τοπικούς φορείς ή από το διαδίκτυο, έτσι ώστε να κάνετε την αίτησή σας άμεσα και να επωφεληθείτε από προνομιακές τιμές στη διαμονή, επιλέγοντας ανάμεσα σε εξαιρετικά καταλύματα για κάθε βαλάντιο!